COOKIEBELEID MINOMI

1.          ALGEMEEN

1.1        Dit is het cookiebeleid van 'www.shopminomi.com' - 'minomi'. Minomi maakt op haar website gebruik van cookies.

1.2        Jouw privacy en de gebruiksvriendelijkheid van de website zijn belangrijk voor ons. Minomi gebruikt cookies om het gebruiksgemak op de website te verbeteren en om te proberen advertenties te filteren naar jouw interesses. Onderstaand vind je een verdere uitleg over cookies, waarvoor ze gebruikt worden en hoe je je, indien gewenst, kunt afmelden voor cookies. Op deze webpagina zal Minomi je op de hoogte houden over alle ontwikkelingen rondom cookies.

2.          WAT ZIJN COOKIES?

2.1        Cookies zijn kleine tekstbestanden die een computer opslaat als een website wordt bezocht. De cookie onthoudt bijvoorbeeld wat je invult op de website voor een volgend bezoek, zodat de inhoud van de website op de desbetreffende gebruiker kan worden afgestemd en het niet nodig is dat persoonsgegevens opnieuw worden ingevuld.

3.          HOE WORDEN COOKIES GEBRUIKT BIJ MINOMI?

3.1        Minomi vindt het belangrijk om de website continu te verbeteren om jou als gebruiker het zo makkelijk mogelijk te maken om bij ons te shoppen en aan al je wensen en interesses te kunnen voldoen. Zo zorgt Minomi er onder andere voor dat wanneer je iets toevoegt aan je winkelmandje en verder wilt kijken, dat product daadwerkelijk in je winkelmandje blijft liggen. Tevens wil je niet steeds opnieuw inloggen iedere keer dat je een nieuwe pagina bekijkt. Cookies stellen Minomi in staat om de gebruiker van deze gemakken te kunnen voorzien.

3.2        Verder worden cookies gebruikt voor marketingdoeleinden, zodat we jou van de meest relevante content kunnen voorzien en je niet lastigvallen met content die je niet interesseert, maar ook om aan onze verplichtingen te voldoen met betrekking tot het aankoopproces van onze klanten.

4.          TIJDELIJKE EN PERMANENTE COOKIES

4.1        Minomi maakt onderscheid tussen tijdelijke en permanente cookies. Permanente cookies worden o.a. gebruikt voor het automatisch laden van persoonlijke instellingen zodat dit niet elke keer opnieuw ingevuld hoeft te worden door de bezoeker en om zo relevant mogelijk gebruik te maken van marketing.

4.2        Tijdelijke cookies worden gebruikt om statistieken te kunnen verzamelen met betrekking tot het gebruik van de website. Deze zijn aanwezig zolang de gebruiker zich op de website bevindt. Om inzicht te krijgen in het gebruik van onze webshop en welke delen onze bezoekers interessant vinden, wordt gebruik gemaakt van Google Analytics. Zo wordt onder andere gekeken naar het aantal bezoekers, welke pagina’s veel bekeken worden, waar mensen naar zoeken en via welke browser men op de website terecht is gekomen. Om bovenstaande inzichtelijk te maken wordt een cookie geplaatst om Google Analytics in staat te stellen dit daadwerkelijk te meten.

4.3        Al deze verzamelde informatie wordt gebruikt om bepaalde inzichten te verkrijgen met betrekking tot de frequentie van webpagina bezoeken en op welke delen van de webshop de meeste tijd wordt doorgebracht etc. Dit stelt Minomi in staat om waar nodig aanpassingen te doen voor bijvoorbeeld de opzet van de website, het menu en wat voor type content wordt gepubliceerd. Goed om te weten is dat al deze statistieken niet te herleiden zijn tot natuurlijke personen.

5.          TYPE COOKIES

5.1        Minomi gebruikt verschillende typen cookies. Meer specifiek wordt gebruik gemaakt van:

             -        Functionele cookies: middels deze cookies wordt geprobeerd de webshop steeds zo goed mogelijk te laten werken.

             -        Analytische cookies: Minomi meet en analyseert het gebruik van de webshop zodat gekeken kan worden waar deze nog verbeterd moet worden.
Om dit daadwerkelijk te kunnen meten en analyseren wordt gebruik gemaakt van de software van een derde partij, namelijk Google Analytics. Deze is echter zo ingesteld dat jouw privacy gewaarborgd is. Zo wordt er onder andere voor gezorgd dat jouw IP-adres is afgeschermd.

             -        Voorkeur cookies: om te voorkomen dat je steeds opnieuw dezelfde informatie moet invoeren, onthoudt Minomi jouw inlog voorkeuren.

             -        Social media cookies: dit zijn cookies om content van de webshop te delen via sociale media zoals bijvoorbeeld Facebook en Instagram.

             -        Advertentie cookies: Minomi en andere partijen volgen je gedrag op zowel onze eigen website als die van derden. Zodat zowel Minomi, als derden, jou content kunnen tonen die overeenkomt met jouw interesses. Hiervoor gebruikt Minomi Google AdWords.

5.2        Het kan voorkomen dat er cookies worden geplaatst door derden zonder medeweten van Minomi. Mocht je dit tegenkomen, neem dan contact op met Minomi via [email protected]

5.3        Minomi is niet verantwoordelijk voor de gedragingen en handelingen van derden, zoals Google Analytics en Google Adwords voor wat betreft het gebruik van cookies. Minomi sluit enige aansprakelijkheid hieromtrent uit.

6.          TOESTEMMING VOOR GEBRUIK COOKIES

6.1        Volgens de geldende wet- en regelgeving mogen wij cookies gebruiken indien zij strikt noodzakelijk zijn voor het gebruik voor de website (“functionele cookies” en “voorkeur cookies”). Verder mogen wij ook cookies gebruiken voor zover deze cookies jouw gegevens alleen in geanonimiseerde vorm gebruiken (“analytische cookies”).

6.2        Voor het gebruik van de social media cookies verwijzen wij naar de privacy- en cookieverklaringen van de desbetreffende social media, zoals bijvoorbeeld Facebook en Instagram.

6.3        Voor het gebruik van advertentie cookies hebben wij nadrukkelijk jouw toestemming nodig. 

7.          VERWIJDEREN VAN COOKIES

7.1        Indien je toestemming hebt gegeven voor het gebruik van cookies, zoals advertentie cookies, dan kun je deze toestemming op ieder moment intrekken in je account.

7.2        Ga je niet akkoord met het gebruik van cookies, dan kun je het gebruik hiervan uitschakelen in de instellingen van jouw browser. Tevens is het mogelijk om het zo in te stellen dat elke keer wanneer je een website bezoekt, je een melding krijgt dat de betreffende website een cookie wil plaatsen. Tevens kunt je de cookies die reeds zijn opgeslagen op jouw computer, tablet of telefoon te allen tijde verwijderen.

7.3        Je kunt als gebruiker cookies die je op je computer accepteert, beheren via de browser die je gebruikt. Hierbij kun je ook aangeven dat je graag geïnformeerd wilt worden telkens als er een cookie wordt aangeboden en kan de browser aanbieden de (mogelijk) reeds bewaarde cookies op je computer te verwijderen. Eerst moet je uitzoeken welke browser je gebruikt, want de procedures voor het verwijderen van een of meerdere cookies verschilt per webbrowser.

7.4        Hieronder kun je per browser vinden hoe je als gebruiker de cookies op je computer, tablet of smartphone kunt verwijderen:

             -        Internet Explorer

             -        Mozilla Firefox

             -        Google Chrome

             -        Safari

 

8.          WIJZIGINGEN

8.1        MINOMI behoudt zich het recht voor dit cookiebeleid te wijzigen. Daarom word je aangeraden dit cookiebeleid regelmatig op deze website te controleren. Voortgezet gebruik van deze website na wijziging(en) houdt in dat je akkoord gaat met het gewijzigde cookiebeleid.

9.          CONTACT

9.1        Ingeval van vragen, suggesties of klachten over dit cookiebeleid of andere aspecten van onze dienstverlening, kun je contact opnemen met ons via [email protected]

Privacy

PRIVACYBELEID MINOMI

LAATST GEWIJZIGD OP 27 juli 2018

De privacy van jouw gegevens is belangrijk voor ons en we willen dan ook open en transparant zijn over wat we doen met jouw persoonsgegevens. Hieronder kun je ons beleid vinden waarin we zo duidelijk mogelijk proberen uit te leggen hoe jouw gegevens verwerkt en beschermd worden en wat je rechten zijn. Bij dit beleid praten we over verwerking van persoonsgegevens voor zowel bezoekers als klanten.

WIE IS DE BEHEERDER VAN JOUW PERSOONSGEGEVENS?

Het Nederlandse bedrijf Minomi (www.shopminomi.com) gevestigd Kaatsruwe 11, 6218 RD te Maastricht is de beheerder van de persoonsgegevens die jij aan ons verstrekt en is dan ook verantwoordelijk voor jouw persoonsgegevens krachtens het toepasselijke recht inzake gegevensbescherming. Minomi bepaalt welke van je persoonsgegevens verwerkt worden, waarom en voor hoelang. Dit zal nooit zonder reden plaatsvinden, en we zullen je persoonsgegevens nooit aan derden doorverkopen.

DOORGIFTE AAN DERDEN

Alleen de personen die door Minomi zijn geautoriseerd om persoonsgegevens te beveiligen en/of anderszins te verwerken en/of IT-onderhoudswerkzaamheden uit te voeren hebben toegang tot jouw persoonsgegevens.

Minomi kan voor de in dit privacy statement opgesomde verwerkingsdoeleinden een verwerker inschakelen. Minomi sluit met elke verwerker een overeenkomst die erop ziet dat de verwerker voldoende waarborgen biedt ten aanzien van technische en organisatorische beveiligingsmaatregelen met betrekking tot de te verrichten verwerkingen.

Voor het overige zal Minomi jouw persoonsgegevens niet aan derden verstrekken, tenzij dit noodzakelijk is voor de uitvoering van haar dienstverlening, op grond van een wettelijk voorschrift of in een noodgeval, voor zover dat naar het redelijke oordeel van Minomi in jouw belang is.

WAT HOUDEN PERSOONSGEGEVENS IN EN VOOR WELKE DOELEINDEN WORDEN ZE GEBRUIKT?

Hiermee wordt alle info aangeduid die te herleiden is naar een individu (dit kan direct of indirect), de naam van de persoon hoeft hierbij niet bekend te zijn. Zo woont Persoon X op een bepaald adres, plaatst bestellingen onder klantnummer ABC en woont in Utrecht. Hierbij is niet per se duidelijk wie persoon X is. Andere informatie die verzameld zou kunnen worden zijn e-mailadres, telefoonnummer en cookie ID’s.

Wij verwerken deze persoonsgegevens voor:

  • Bezoek aan onze website
  • Gebruik van onze website
  • Het aanmaken en beheren van accounts
  • Verwerking van bestellingen
  • Verwerking van vragen en klachten
  • Optimaliseren van onze marketing uitingen
  • Het optimaal functioneren van de webshop
  • Het verbeteren van deze website

VERWERKING VAN PERSOONSGEGEVENS DOOR DERDEN

Om jouw ervaring bij Minomi onvergetelijk te maken hebben wij hulp nodigen van partners die een deel van de diensten uitvoeren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het bezorgen van je pakketje bij jou thuis. Zolang deze partners jouw persoonsgegevens verwerken in opdracht van Minomi, gebeurt dit in de rol van verwerker. Om de afspraken die wij met jou hebben met betrekking tot beveiliging, geheimhouding en jouw rechten te waarborgen, zijn deze opgenomen in verwerkingsovereenkomsten die we hebben afgesloten met deze derden/partners.

Om je een beeld te geven van dergelijke partners, leggen we hieronder uit wat voor diensten zij ons in ondersteunen.
        -   Logistieke en operationele: Denk aan pakketbezorgers.
        -   Marketing: om jouw van relevante advertenties te kunnen voorzien maken wij gebruik van software als Google AdWords.
        -   Analyses: om het gebruik van onze website te meten en te analyseren maken wij gebruik van software als o.a. Google Analytics.
          IT: Voor onderhoud, verbetering en beheer van onze shop maken wij gebruik van systemen als Magento.
        -   Verwerking van contactmomenten: behandelen van vragen en het afhandelen van klachten.

WAT ZIJN JOUW RECHTEN?

Hieronder zullen we proberen zo helder en beknopt mogelijk uit te leggen waar je precies recht op hebt als klant.

Recht op toegang
Je hebt op ieder moment het recht om op te vragen welke informatie wij van jou bewaren. Mocht je toegang willen hebben tot deze gegevens dan mag je een mail versturen naar [email protected] en wij zullen je van deze informatie voorzien.

Recht op portabiliteit
Je hebt het recht om de gegevens die we van jou hebben op te vragen en te ontvangen. Wij zullen dit samenvoegen en naar jou versturen.

Recht op correctie 
Als wij gegevens van jou hebben die niet kloppen of onvolledig zijn, heb je het recht om dit te laten corrigeren. Heb je een account bij Minomi? Dan kun je dit heel makkelijk zelf doen binnen de instellingen van je account.

Recht op verwijdering
Als Minomi persoonsgegevens van jou verwerkt heb je het recht om deze persoonsgegevens te laten verwijderen, met uitzondering van onderstaande situaties:

  • Je hebt nog een bestelling open staan die nog niet is afgerond of al is verzonden;
  • Je hebt momenteel iets lopen bij onze klantenservice;
  • Je hebt nog een betalingsverplichting Minomi;
  • Je hebt in de afgelopen 5 jaar misbruik gemaakt van onze diensten of je wordt ervan verdacht dit te hebben gedaan;
  • Als je een aankoop hebt gedaan bij ons bewaren je we persoonsgegevens vanwege de te verwerken transactie in onze boekhouding.

Recht op bezwaar
Je kunt bezwaar maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens. Wil je bijvoorbeeld niet dat we deze verwerken voor direct marketing, dan kun je dit aangeven. Dit mag door een e-mailtje te sturen naar [email protected]

Recht op restrictie
Je hebt als klant het recht om Minomi te verzoeken de verwerking van jouw persoonsgegevens te beperken, maar dat kan alleen in bepaalde omstandigheden. We hebben ze hieronder beschreven.

  • Als jouw bezwaar tegen een verwerking is gebaseerd op een gerechtvaardigd belang, dan zal Minomi iedere verdere verwerking van persoonsgegevens beperken, mits is geverifieerd dat het belang gerechtvaardigd is.
  • De verwerking van jouw persoonsgegevens heeft onrechtmatig plaatsgevonden en jij wil dat de verwerking van je gegevens wordt beperkt.

Klachtenrecht
Je hebt als klant het recht om een klacht in te dienen bij een toezichthoudend orgaan, zoals de Autoriteit Persoonsgegevens.

Recht op intrekken van toestemming
Wanneer je toestemming hebt gegeven voor de verwerking van jouw persoonsgegevens mag je deze toestemming te allen tijde intrekken.

HOE KUN JE JE RECHTEN UITOEFENEN?

Het beschermen van jouw gegevens nemen we heel serieus. Als je vragen hebt over bovenstaande rechten, staan we je graag te woord via mail ([email protected]).

BEWAARTERMIJN

Wij bewaren jouw gegevens niet langer dan noodzakelijk is voor de uitvoering van onze dienstverlening, tenzij wij op grond van wettelijke bepalingen verplicht zijn persoonsgegevens langer te bewaren.

BEVEILIGING VAN JOUW GEGEVENS

Minomi heeft passende technische en organisatorische maatregelen getroffen om jouw persoonsgegevens te beveiligen tegen verlies of onrechtmatige verwerking, waaronder: 1) opslag van die gegevens in een beveiligde database met versleutelde wachtwoorden en beveiligde back-ups, en 2) toegang tot de eigen gegevens via een persoonlijk account door een unieke gebruikersnaam en wachtwoord 3) monitoren van pogingen tot inbraak. Als er daadwerkelijk inbraak plaatsvindt zullen wij de nodige maatregelen nemen. Mochten er gevoeligheden zijn dan zullen wij die repareren 4) Wij zorgen ervoor dat de systemen die wij gebruiken beschermd worden tegen malware, virussen en hacking 5) De verscheidene technologie en software die wij gebruiken is up-to-date 6) Gegevens transport van het ene naar het andere systeem zal veilig en gecontroleerd plaatsvinden 7) De partners waar we mee werken zijn verplicht om beveiligingsmaatregelen te nemen om de geheimhouding van jouw gegevens te waarborgen.

Ondanks dat Minomi alle mogelijke beveiligingsmaatregelen heeft genomen en zal nemen, zijn aan de verwerking van jouw persoonsgegevens via het internet risico’s verbonden die inherent zijn aan het internetgebruik in het maatschappelijke verkeer.

UPDATES VAN ONZE PRIVACYVERKLARING

Om onze privacyverklaring up to date te houden moet deze zo nu en dan worden bijgewerkt. De nieuwste versie van deze verklaring zal altijd te vinden zijn op onze website. We zijn niet verplicht om updates in deze verklaring te communiceren dus we adviseren je om deze zo nu en dan opnieuw te bekijken, voor het gemak zullen we erbij vermelden wanneer deze voor het laatst vernieuwd is.

 

Please accept cookies to help us improve this website Is this OK? Yes No More on cookies »